ZAJÍMAVOSTI

ADRENALIN: 6 hazardérů, kteří při nebezpečné zábavě přišli o život!

Adrenalin

Lidé touží po adrenalinu, někteří více a někteří méně. Platilo to vždy, dokonce už jeskynní muži pokoušeli svou odvahu při skolení lva. Neznamená to však, že všichni toužíme po nebezpečí s vzrušujícím pocitu z adrenalinu. YouTube je přehlcený kaskadérskými a odvážnými kousky lidí z celého světa. Samozřejmě pokud pokoušíte štěstí dlouhodobě, jednoho dne se může vyčerpat a můžete nést následky. Zde je několik známých případů, které nedopadly dobře.

#1 Dean Potter narazil do skály při seskoku

známý horolezec Dean Potter a jeho kamarád Graham Hunt zemřeli při tragické nehodě při seskoku v obleku s křídly. Narazili do skály při seskoku z Taft Point, který Dean absolvoval nejméně 20x. Tato smutná událost upozorňuje, že ne vždy vás zkušenosti nutně ochrání.

Dean Potter byl známý v komunitě extrémních sportů zejména v Yosemitském národním parku, kde je lezení oblíbeným sportem. Ostatní horolezci vyjádřili lítost nad Potterovou smrtí, ale slova kolegy horolezce Douga Robinsona to shrnula nejlépe: „Jsme velmi smutní, ale ne příliš překvapení. Celý život riskoval.“

#2 Kyle Lee a seskok z Corona oblouku

Jistě jste někdy v televizi obzvláště u nebezpečných kousků slyšeli prohlášení „nezkoušejte to doma“. Další případ dokazuje, že by toto mělo být psáno i na YouTube. V březnu 2013 se 22-letý Kyle Lee Stocking pokusil o stejný kousek, který viděl právě na YouTube.

Na videu je mladík, který úspěšně demonstruje Leeův pokus.

Seskočil z vrcholu Corona oblouku poblíž Moab v Utahu avšak neodhadl délku lana, které použil a namísto houpání dopadl na zem. Smrtelná tragédie upozornila na rostoucí problém lidí, kteří se snaží napodobovat to, co vidí na YouTube od polykání skořice (která vám může způsobit vážné zdravotní problémy) po skákání z jedoucích vozidel.

#3 Kouzelník Lim Ba se vařil v páře

V říjnu 2017 se malajský kouzelník Lim Ba pokusil o senzaci, ve které sedí uprostřed obrovského woku s rýží a kukuřicí, která se v páře připravuje. Na konci tohoto podivného kousku měl Lim vyjít nezranený ven se zrnkami rýže připravenými k jídlu.

Tento pán měl dokonce svůj osobní rekord, kdy vydržel 75 minut takto v páře. Jelikož mu bylo už 70 let, což je úctyhodné číslo, tak při svém posledním kousku zaklepal na wok už 30 minut po začátku představení a byl nalezen mrtev na následky infarktu. Zdroj včetně videa zde.

#4 James E. Hickey a skok z Perrine Memorial Bridge

Další tragédie se stala při base jumpingu, kdy 73letý James E. Hickey skočil z Perrine Memorial Bridge (na obrázku) v Twin Falls v Idahu a zemřel. Podle USA Today se Hickey pokoušel znovu vytvořit senzaci, kterou již úspěšně provedl, když naposledy skočil z letadla.

Hickey tak zapálil svůj první padák a poté využil druhého padáku pro hladké přistání. Zde se však něco pokazilo a padák se otevřel přiliš pozdě. Hickey byl zkušený base jumper, který během 10 let dokončil více než 1 000 skoků, což opět dokazuje, že vás zkušenosti nemusí zachránit. Video zde.

#5 GiGi Wu „bikini lezkyně“

V dnešní době sociálních sítí a médií je velmi těžké být v něčem unikátní a vyčnívat z davu. Hvězda sociálních sítí GiGi Wu známá také jako bikini horolezkyně nalezla trik, který nikdo předtím nezkusil. Řekla si, že na pěší turistiku bude vyrážet pouze v bikinách i přes veškeré rizika, které přitom hrozily.

Tento outfit se jí však šíleně vymstil při jejím posledním výletě na Yushan Mountain v Tchaj-wanu. Wu spadla do hluboké rokle a dokázala si zavolat pomoc. Problém byl, že záchranáři se k ní dostali příliš pozdě a do té doby zmrzla.

#6 Kanadský rapper Jon James zemřel při natáčení videoklipu

Jon McMurray byl rapper a ve svých hudebních videích rád předváděl zajímavé kousky. Jeho poslední, kdy se chtěl natočit při chůzi po křídle letícího letadla mu však nevyšel. Ačkoli se řádně na natáčení připravoval, tak při samotném natáčení šel trochu dál po křídle, což způsobilo, že pilot ztratil kontrolu nad letadlem.

Letadlo typu Cessna se díky tomu roztočilo a v době, kdy se Jon pustil, aby použil svůj padák již byl příliš blízko zemi. Pilot znovu získal kontrolu nad letadlem a bezpečně přistál. James byl jediný, kdo zemřel.

Myslíte si, že smrt všech nebo alespoň některých byla nesmyslná nebo zbytečná? Podělte se v komentářích. Neváhejte navštívit další zajímavosti nebo článek sdílet.

Hodnocení
5 (1 hlas)
Zdeněk Hruška

Jmenuji se Zdeněk Hruška a vždy jsem si přál tvořit satiru. Rád vyhledávám zajímavé a vtipné články, o které se posléze mohu podělit s ostatními. Mezi mé nejoblíbenější spisovatele patří Paulo Coelho a Jack Kerouac, který byl stejně nadšený poutník jako já.

Share
Published by
Zdeněk Hruška

Nedávné články

FACEBOOK: není tak bezpečný! Seznam největších chyb (prozatím)

Tento článek byl publikován 2.3. 2020 a aktualizován dne 4.10.2021 po globálním výpadku Facebook, Instagram…

3 roky ago

OPILECKÁ VÝMĚNA: Lukáš je alkoholik a hysterická cikánka 10.2.2021

Alkohol ve Výměně manželek není novinka. Poslední díl odvysílaný 10.2.2021 by se mohl jmenovat jako…

3 roky ago

Elon Musk nahradí Deppa ve 3. dílu Fantastických zvířat!

Dlouho se spekulovalo, kdo bude tím, kdo zastoupí ve 3. a zároveň posledním dílu Fantastických…

3 roky ago

Přišel o penis kvůli infekci! Dočasně mu ho přišili na paži. Proč?

Brit Malcolm MacDonald (45) přišel dočasně o penis kvůli těžké infekci krve. Je to kuriózní…

3 roky ago

Viktor Sheen BARVY (2020) – RECENZE na nový album

Ti, kteří se orientují alespoň trochu na české hudební scéně znají nebo alespoň slyšeli jméno…

4 roky ago

Muž šel na Covid test, pak vytáhl z nosu zadní nápravu na Octavii

Všichni z Facebooku víme, že čeští občané testovaní na covid již vytáhli ze svých nosů…

4 roky ago