ZAJÍMAVOSTI

JAK UVAŘIT PERVITIN: Rozhovor s výrobcem z Ústí n. Labem

VAROVÁNÍ: Text článku „Jak uvařit pervitin“ pojednává mimo jiné o přípravě pervitinu a může se svým obsahem někoho dotknout nebo způsobit duševní újmu. Může dokonce způsobit nutkání psát emočně vypjaté komentáře pod článkem. Celý článek vznikl na základě návštěvy města Ústí nad Labem a nesnaží se toto město nijak pošpinit.

Základní fakta

Pervitin, P, piko, péčko, pergo, párno, peří, pedro, perník, psando, krystal, meth, psaníčko, ice a speed. Toto jsou jen některé z vysoce sofistikovaných názvů pro metamfetamin. V České republice je stále vysoká poptávka po této droze a podnikaví výrobci pervitinu dokáží trh úspěšně uspokojit.

Základní surovinou pro výrobu tohohle svinstva je pseudoefedrin, který se extrahuje z léků jako například Modafen. Záleží jen na vás, jestli jej šňupnete, vykouříte přes álo, vložíte do konečníku a nebo jako opravdový gurmán pošlete přímo do buchny.

Radek vaří! – rozhovor s výrobcem

Vyzpovídali jsme pravého vařiče pervitinu, za kterým jsme se vydali až na krutý sever přímo do města Trmice, které je jen malý kousek od Ústí nad Labem. Náš dotazovaný to s párnem myslí opravdu vážně a dalo by se o něm říci, že je opravdovým odborníkem. Zná většinu vařičů z Ústí, Trmic i některé v blízkém okolí. Kromě užívání a vaření ho zároveň i dealuje.

Nemůžeme vám říct více informací o dotazovaném, což je všem jasné, jediné, co mohu zmínit je, že při samotném rozhovoru typicky frčí.

„Několikrát sem si střílel i v kulturáku na akci. Většinou na akcích šňupu, ale stalo se, že sem ani nešel na hajzly – to byl zrovna Kooltourmix.“

výrobce a uživatel

„Jako u fetu jde hlavně o love. Ty potřebuješ, aby sis koupil bedny. Pak samozřejmě uvaříš a první třep si necháš pro sebe – ten je nejlepší, a zbytek selíš, aby bylo na bedny. Jednoduchej koloběh vařiče.

Důležitý je to načasování, abys to měl čistý. Nekvalitní fet je typicky nažloutlej, kvůli zbytku jódu, kterej taky při vaření používáš. Ten má svůj charakteristickej zápach, kterej se vylučuje i kůží. Proto bezchybně dokážu na desítky metrů určit toho, kdo bere.

Proto se musíš snažit vařit tak, aby to nebylo moc cítit. Třeba někde ve sklepě, nebo v bytě ve vyloučený lokalitě u Ústí. Když musíš, tak se dá uvařit i venku, což není pochopitelně ideální.

V Ústí fetuje mraky lidí. Vzpomínám si, jak sem před pár rokama byl v Havaně, nakopanej jako prase, teď všude kolem sebe slyšíš tu hudbu “dššš-dššš-dššš-dššššš” a ty stojíš na pódiu a řveš “Lidiii, kdo chce DROGY?!”.

Několikrát sem si střílel i v kulturáku na akci. Většinou na akcích šňupu, ale stalo se, že sem ani nešel na hajzly – to byl zrovna Kooltourmix. Prostě sem to potřeboval. Řekl sem „Teď si vemu a vy budete držet huby!“ Začal sem ukazovat na jednotlivý lidi: „Protože ty fetuješ taky, tys fetoval, ty seš právě teď zfetovanej, ty seš zhulenej, ale klidně bys to zkusil atd.“ A normálně sem si narval rypák a nikdo ani necekl. Hned na mě bylo vidět, jak to začalo šlapat. Ostatní jen polykali naprázdno, jeden borec málem slintal.“

Obecná fakta feťácká

„Feťáka poznáte, tak, že sebou všemožně ošívá, olizuje si rty nebo dělá přehnaná gesta. Feťák bere, protože berou všichni kolem něj, podle některých je to „silná sociální vazba“. Přijde kámoš s pikem a střelí si to všichni, jinak bys vypadl z kolektivu. Když seš najetej, tak tě zajímají věci, který tě předtím vůbec nezajímaly. Ze začátku máš jakože moc fajn stavy. Nejlepší je, když si to člověk vezme poprvé. A taky je po tom dobrej a dlouhej sex! Občas nejíš i několik dní. Když se na chvíli zaposloucháte do rozhovoru perníkářů, slyšíte jen kdo má matro, kdo vaří nebo kdo bude mít fet.“

Jak uvařit pervitin?

Že se v Ústí a jiných městech ČR užívá a vaří pervitin, je jasný fakt. Hodně lidem se to nelíbí, odsuzují to, zavírají nad tím obě oči. Nebo naopak existují tací, které to zajímá, a možná by to chtěli zkusit.

Zeptali jsme se Radka, co potřebujem k tomu, abysme uvařili kvalitní fet a dostali jsme tuto odpověď:

Bedny, techo nebo benzín, kys. sírovou (H2SO4), kys. solnou (HCl), sodný louh (NaOH), fosfor (P), jód (I), vatu, filtrák, hafo petin, simax, baňku, teploměr, dvacítkovou stříkačku, dvojkovou stříkačku, inzulínku, svíčky (nebo něco jiného, co nám to uvaří), trpělivost, klid, cigarety.

Pokud jste čekali konkrétní postup, tak vás musíme zklamat. Nehodláme tu nabádat k této činnosti, článek je pouze informativní.

„Postupů, jak z uvedených ingrediencí dostat pervitin je čtyřicet dva. V praxi se používají ovšem jenom dva. Buď se dělá třepka nebo destilka.“

„Prášky podrtíme a rozpustíme v téčku nebo benzínu. Vaříme a v různém sledu a načasování přidáváme kyselinu, louh, fosfor, jód. Odizoluje se tím pseudoefedrin a převrátí na efu.“

„Ve voňavém moku, kterému se říká mateč, vznikne metamfetamin. A pak z něj takto uvařený perník potřebujem dostat. Buď vytřepáváním nebo destilací.“

„Při vytřepávání opět inj. stříkačnou vraženou do hrdla petiny. Stále je však v tekutém stavu a proto jej (nejlépe nad kvalitním zapalovačem) odpaříme a vzniknou krystalky více či méně kontaminovaného pervitinu. Ten následně opět zředíme a vpravíme do žíly.“

Podle Radka každý feťák pozná, když se blíží var. Má na to vytrénovaný šestý smysl, feťáckou intuici.

Více o pervitinu se dočtete na stránce drogy.cz a další zajímavosti v sekci Zajímavosti.

Hodnocení
3.31 (16 hlasů)
Zdeněk Hruška

Jmenuji se Zdeněk Hruška a vždy jsem si přál tvořit satiru. Rád vyhledávám zajímavé a vtipné články, o které se posléze mohu podělit s ostatními. Mezi mé nejoblíbenější spisovatele patří Paulo Coelho a Jack Kerouac, který byl stejně nadšený poutník jako já.

View Comments

Share
Published by
Zdeněk Hruška

Nedávné články

FACEBOOK: není tak bezpečný! Seznam největších chyb (prozatím)

Tento článek byl publikován 2.3. 2020 a aktualizován dne 4.10.2021 po globálním výpadku Facebook, Instagram…

3 roky ago

OPILECKÁ VÝMĚNA: Lukáš je alkoholik a hysterická cikánka 10.2.2021

Alkohol ve Výměně manželek není novinka. Poslední díl odvysílaný 10.2.2021 by se mohl jmenovat jako…

3 roky ago

Elon Musk nahradí Deppa ve 3. dílu Fantastických zvířat!

Dlouho se spekulovalo, kdo bude tím, kdo zastoupí ve 3. a zároveň posledním dílu Fantastických…

3 roky ago

Přišel o penis kvůli infekci! Dočasně mu ho přišili na paži. Proč?

Brit Malcolm MacDonald (45) přišel dočasně o penis kvůli těžké infekci krve. Je to kuriózní…

3 roky ago

Viktor Sheen BARVY (2020) – RECENZE na nový album

Ti, kteří se orientují alespoň trochu na české hudební scéně znají nebo alespoň slyšeli jméno…

4 roky ago

Muž šel na Covid test, pak vytáhl z nosu zadní nápravu na Octavii

Všichni z Facebooku víme, že čeští občané testovaní na covid již vytáhli ze svých nosů…

4 roky ago