ZAJÍMAVOSTI

17 věcí o kterých jste nevěděli k čemu slouží!

Existuje několik věcí o kterých jste nevěděli k čemu slouží! Každý z nás se jistě setkal s věcí u které si nebyl jistý k čemu přesně slouží. Byly to věci méně či více důležité. My jsme pro vás našli a sepsali ty nejzajímavější z nich. Jsou to často věci, se kterými se setkáváte každý den, ale někdy jste si jich pravděpodobně ani nevšimli. Jejich účel je mnohdy jiný než by se mohlo na první pohled zdát.

#1 Váleček u napájecího kabelu

Určitě jste se setkali s tímto válečkem na kabelu pro napájení. V tomto válečku je feritový magnet, který potlačuje vysokofrekvenční elektromagnetické rušení. Jistě jste se setkali s podivným rušením signálu při přiblížení mobilního telefonu k reproduktoru. Tyto válečky slouží k tomu aby se to nedělo vašim monitorům a ostatním zařízením.

#2 Okraje u sešitů

Původně tyto okraje nebyly myšleny ani jako prostor pro pozdější poznámky k textu a ani jako místo pro poznámky pro učitele. Knihy se v minulosti stávaly obětí myší a potkanů, kteří ukusovali okraje knih. Tento prostor slouží pro zachování textu i při ztrátě určitého množství okraje.

#3 Malá dírka ve spodní části okna v letadle

Ti z vás, kteří častěji létají si jistě těchto malých dírek v okénkách letadla všimli. Tyto díry se nazývají odvzdušňovací otvory a jsou umístěny mezi dvěma tabulemi z akrylového materiálu. Odvzdušňovací otvory slouží k vyrovnání tlaku vzduchu zevnitř a zvenku letounu.

#4 Barevný proužek na obalu od zubní pasty

Tento proužek vám může doopravdy pomoci s výběrem pasty. Proužek označuje z čeho se pasta primárně skládá:

Zelená

Pokud zvolíte pastu se zeleným proužkem, udělali jste dobře. Znamená to, že se pasta skládá z přírodních materiálů a veškeré obsažené složky v ní nejsou škodlivé.

Modrá

Zde můžeme říci o složení to, že je stále dobré. Modrá barva znamená, že převládají přírodní látky, ale jsou zde zastoupené i látky, které nejsou přírodního rázu. Mohou to být léčivé látky např. pomáhající při paradontóze. Nemusíte si zuby jen čistit, ale můžete si je zároveň léčit.

Červená

Takto označené pasty už neobsahují jen přírodní nebo léčivé látky, ale zároveň do nich byly přidány složky například pro změnu barvy, pěnivosti nebo aroma. Jsou to zpravidla chemické příměsi.

Černá

Tento proužek je ze všech relativně nejhorší jelikož značí, že pasta byla vyrobena výhradně z chemických látek. Byly zde dodrženy normy a neměla by být nebezpečná, ale všeobecně platí, čím méně chemie pro lidské tělo, tím lépe.

#5 Otvor u zavírání propisky

Pokud jste si mysleli, že tato dírka zabraňuje vysychání pera, tak jste se spletli. Výrobci vytvořili otvor u víčka jako prevence před udušením, zejména u malých dětí. Otvor zabrání úplnému uzavření dýchacích cest.

#6 Drážky u písmen F a J

Tyto malé drážky slouží zejména lidem, kteří píší všemi deseti prsty. Písmeno F a J jsou výchozí body pro ukazováček pravé a levé ruky. Jejich účel je jasný, pomáhá pisateli vrátit prsty zpět do polohy aniž by se díval na klávesnici.

Stránka: 1 2 3

Zdeněk Hruška

Jmenuji se Zdeněk Hruška a vždy jsem si přál tvořit satiru. Rád vyhledávám zajímavé a vtipné články, o které se posléze mohu podělit s ostatními. Mezi mé nejoblíbenější spisovatele patří Paulo Coelho a Jack Kerouac, který byl stejně nadšený poutník jako já.

Share
Published by
Zdeněk Hruška
Tags: zajímavost

Nedávné články

FACEBOOK: není tak bezpečný! Seznam největších chyb (prozatím)

Tento článek byl publikován 2.3. 2020 a aktualizován dne 4.10.2021 po globálním výpadku Facebook, Instagram…

3 roky ago

OPILECKÁ VÝMĚNA: Lukáš je alkoholik a hysterická cikánka 10.2.2021

Alkohol ve Výměně manželek není novinka. Poslední díl odvysílaný 10.2.2021 by se mohl jmenovat jako…

3 roky ago

Elon Musk nahradí Deppa ve 3. dílu Fantastických zvířat!

Dlouho se spekulovalo, kdo bude tím, kdo zastoupí ve 3. a zároveň posledním dílu Fantastických…

3 roky ago

Přišel o penis kvůli infekci! Dočasně mu ho přišili na paži. Proč?

Brit Malcolm MacDonald (45) přišel dočasně o penis kvůli těžké infekci krve. Je to kuriózní…

3 roky ago

Viktor Sheen BARVY (2020) – RECENZE na nový album

Ti, kteří se orientují alespoň trochu na české hudební scéně znají nebo alespoň slyšeli jméno…

4 roky ago

Muž šel na Covid test, pak vytáhl z nosu zadní nápravu na Octavii

Všichni z Facebooku víme, že čeští občané testovaní na covid již vytáhli ze svých nosů…

4 roky ago