HUDBA

Paulie Garand MEZI PRSTY (2020) – RECENZE na nový album

Liberecký rodák známý pod uměleckým jménem Paulie Garand vydal společnou desku s nejzvučnějším producentským jménem na tuzemské scéně – DJ Wichem. V pořadí se jedná o sedmou desku.

Paulie Garand Mezi prsty deska vyšla 20.5.2020 s celkovou stopáží 45 minut pod hlavičkou labelu Ty Nikdy. Samotný cover desky není nijak zvlášť zajímavý, přestože grafická práce je kvalitně odvedená.

Paulie Garand & Dj Wich – Mezi prsty (2020) tracklist

#1 Nic víc feat. Martin Císar

Tahle bluesová baladička je prvním songem, který nese velmi poklidnou náladu, která je u Paulieho velmi známá. Zpívaný refrén Martinem Císarem do skladby perfektně sedne. Oficiální videoklip, který byl posluchačům k dispozici již od února můžete zhlédnout níže.

Naše hodnocení: 8/10

#2 Livin feat. Rest

Skladba Livin, kde je na featu Restovsky je prostě bomba. Rest se neskutečně posouvá a musím přiznat, že jeho sloka mě bavila mnohem víc. Lyricky se dostal na neskutečnou úroveň, což dokázal i při Hot16challenge2. Beat + text + videoklip = věc, která nemůže objektivního posluchače urazit. Vizuály byly vždycky Paulieho silnou stránkou.

Běžím jak Forest Gump, nemám čas řešit vlasy
Až přijde konec lamp, chci vidět tmou do větší dálky.
Chci vidět lidi v míru. Nechci nic než konec války.
Jednou být fakt dobrej táta, dát svým dětem moře lásky.
Postavit hrad, vysadit les, položit majk? Sorry fakt ne.
Nasekám bars, kam jen to jde, na beatu hořím jak plamenomet.
Nevidím limity, nevidím zeď, sypu to, nemyslím pervitin, man.
Cokoli, kdykoli, kdekoli, s kýmkoliv udělám – bude to na beton rap

Naše hodnocení: 10/10

#3 Mezi prsty feat. 7krát3

Skladba nesoucí název stejný jako celá kompilace mnoho o konceptu neprozradila. Melancholická melodie se spoustou lyrických prvků a trefných bars. Celkově není skladba špatná, podobných má Paulie dost, a tak svý fans určitě neurazil.

Naše hodnocení: 8/10

#4 Tonout v tónech

Zde si Paulie vystřihl refrén sám, což cením. Skladba se nese v melancholickém módu a příběh zde rozhodně neočekávejte. Posuďte sami.

Naše hodnocení: 7/10

#5 Honey feat. Zea

Jak už název skladby napovídá, jedná se o „lovesongovej typ“ skladby, kdy Paulie pálí bars pro svou milovanou. Většinou Paulie tenhle typ skladby do repertoáru každého alba zahrne viz. skladba Tuláci. Celkový vibe a skladba jako celek nás příliš nezaujala. Skladba trochu působí jako do počtu, kdy autor lámal přes koleno takto laděný song. Sto lidí, sto chutí.

Naše hodnocení: 6/10

#6 Jay

A máme tady skladbu s příběhovým obsahem. Nejsem si jistý jestli je příběh založený na skutečnosti nebo ne, ale pravdou je, že mě u této skladby začíná produkce trošku nudit.

Naše hodnocení: 6/10

#7 Psanec

Paulie opět odkazuje na Al Pacina a Tarantina a posluchačům tak skladba může působit tuctově. Jelikož styl přednesu Paulie často nemění, to samé se dá říct o atmosféře skladby, tak už na první poslech může přijít posluchači dost nudná a ohraná.

Naše hodnocení: 6/10

#8 Glitch feat. Majk Spirit & Dano Kapitán

Popravdě jsem se dost těšil na další featuringy, které rozhodně Paulieho doplňují a dělají tak skladby pestřejší. První polovina skladby byla dost nuda, refrén v podání Dano Kapitána není nic extra, naopak mi tam spíše vadí. Speezy skladbu celkem okořenil, ale bohužel výsledný efekt nepřinesl to ovoce, které bych čekal.

Naše hodnocení: 6/10

#9 Charles feat. Ty Nikdy

Skladba, kde najdete další hráče Ty Nikdy labelu nemůže být zkrátka špatná, že? Idea, MC Gey, Martin Matys a Rest. Přiznám se, že jsem čekal trošku víc. Produkce je naprosto bez nápadu. Idea svou sloku trochu odflákl a přišel mi o trochu pozadu za ostatními.

Naše hodnocení: 7/10

#10 Dej mi tip kam dem

Konečně! Beat hoří a bars pálí. Slovní obraty jsou v pohodě a vůbec mě tahle skladba neuráží. Paulie nás vezme na cestu po Evropě. Skity, které se objevují na vícero skladbách začínají být nevkusné a celkově se jim měl autor vyhnout.

Naše hodnocení: 8/10

#11 Forma feat. Pil C & Rytmus

Forma – to je newschool, přepálená skladba autotunem, kde autor přizval hosty, který si myslím, že nebyli úplně ve formě. Pil C je podle mě naprosto zcestná volba, Rytmus budiž, ale po albu Real Newz, kdy s Egem pošlapali vše, co vybudovali jako legendy bych to neriskoval. Tady je naopak hudba hodně v pohodě, ale dovedu si představit přinejmenším 2x tak lepší výsledek.

Naše hodnocení: 7/10

#12 Moneypulace feat. Ego

Celkem mě zajímala Egova sloka, protože člověk nikdy neví, co čekat. Buďto to člověka fakt baví a nebo je to trash. V tomto případě jednoznačně trash, který zabil už tak mírně podprůměrnou skladbu.

Naše hodnocení: 6/10

#13 Na konci vět feat. Martin Matys

Pohodové outro, které mě nutí přemýšlet zpětně nad deskou jako celkem. Martin Matys je jednoznačně slabý host, který skladbu nijak nepozvedne a určitě si poslední skladbu Paulie měl nechat pro sebe.

Naše hodnocení: 6/10

Paulie Garand MEZI PRSTY recenze

Deska mě jako celek osobně zklamala, ačkoli si myslím, že má co posluchačům nabídnout. Nejvíce mě bavila skladba Livin. Ocenil bych na některé skladbě i Martina Svátka například místo Dano Kapitána. Koncepčně mi album nic neříká a myslím si, že je to nejslabší Paulieho počin v časovém horizontu několika let. Vizuály jsou stále super, mrzí mě volba featuringů a celkový výsledek zúčastněných. Určitě bych si toto album nešel koupit ve fyzické podobě. Paulie Garand Mezi prsty release 20.5.2020.

Pro další recenze navštivte sekci HUDBA.

Hodnocení
3.25 (4 hlasy)
Zdeněk Hruška

Jmenuji se Zdeněk Hruška a vždy jsem si přál tvořit satiru. Rád vyhledávám zajímavé a vtipné články, o které se posléze mohu podělit s ostatními. Mezi mé nejoblíbenější spisovatele patří Paulo Coelho a Jack Kerouac, který byl stejně nadšený poutník jako já.

View Comments

Share
Published by
Zdeněk Hruška

Nedávné články

FACEBOOK: není tak bezpečný! Seznam největších chyb (prozatím)

Tento článek byl publikován 2.3. 2020 a aktualizován dne 4.10.2021 po globálním výpadku Facebook, Instagram…

3 roky ago

OPILECKÁ VÝMĚNA: Lukáš je alkoholik a hysterická cikánka 10.2.2021

Alkohol ve Výměně manželek není novinka. Poslední díl odvysílaný 10.2.2021 by se mohl jmenovat jako…

3 roky ago

Elon Musk nahradí Deppa ve 3. dílu Fantastických zvířat!

Dlouho se spekulovalo, kdo bude tím, kdo zastoupí ve 3. a zároveň posledním dílu Fantastických…

3 roky ago

Přišel o penis kvůli infekci! Dočasně mu ho přišili na paži. Proč?

Brit Malcolm MacDonald (45) přišel dočasně o penis kvůli těžké infekci krve. Je to kuriózní…

3 roky ago

Viktor Sheen BARVY (2020) – RECENZE na nový album

Ti, kteří se orientují alespoň trochu na české hudební scéně znají nebo alespoň slyšeli jméno…

4 roky ago

Muž šel na Covid test, pak vytáhl z nosu zadní nápravu na Octavii

Všichni z Facebooku víme, že čeští občané testovaní na covid již vytáhli ze svých nosů…

4 roky ago