Bramborový salát lze udělat na několik způsobů. Najdete jich desítky a možná i stovky. Je však jeden osvědčený, kterým nic nezkazíte. Vybrali jsme pro vás tradiční recept, za který vás pochválí i vaše babičky či maminky. Zkuste náš ověřený recept na nejlepší bramborový salát! Doporučujeme udělat si vlastní nakládanou zeleninu, ale pokud nemáte čas, tak můžete použít i tu kupovanou.
Ingredience
- brambory salátové
- nakládaná sterilovaná zelenina (hrášek, mrkev, okurky)
- vejce natvrdo
- jemný salám např. gothaj nebo junior
- hořčice dle chuti
- majonéza
- sůl
- pepř
- lák z okurek
- nasekaná cibule
Postup na bramborový salát
#1 Oloupat a uvařit brambory
Brambory oloupejte a vařte v osolené vodě (vařte od studené vody – budou pevnější). Pečlivě je hlídejte a pozor ať nejsou rozvařené.
#2 Příprava směsi
Vejce i okurky nakrájejte najemno, brambory o něco větší kostičky než je zelenina. Jemný salám nakrájejte také na menší kostičky.
#3 Smíchat a odležet
Všechny ingredience pečlivě smíchejte, dochuťte hořčicí, pepřem a trochou láku z okurek dle chuti. Nechejte odležet 24h před podáváním pro dosažení nejlepší chuti.
TIP č.1 – Přidejte do salátu také nakládanou kukuřici
TIP č.2 – Doporučujeme udělat si vlastní nakládanou zeleninu
Nálev: černý pepř celý, bobkový list, nové koření celé, ocet, sůl a cukr
Zelenina: celer a mrkev
Zeleninu nechte vychladnout a poté zvlášť přidejte nakládané okurky nakrájené nadrobno a sterilovaný či mražený a mírně podušený hrášek.
Přesto, že je tento nejen vánoční recept rychlý a snadný, tak vás výsledek nezklame. Není potřeba být Pohlreich abyste ho dokonale zvládli sami doma. Pro další recepty, které jsme pro vás vybrali navštivte sekci NEJLEPŠÍ RECEPTY! Najdete zde ověřené a vyzkoušené recepty. Od každého jídla jeden recept, který byl pečlivě zvolen. Dobrou chuť.
Bramborový salát VEGAN lze udělat nahrazením majonézy např. sojolkou a vynecháním jemného salámu.
Zkuste také boloňské špagety.