JsemKokot.cz

Menu
  • HL. STRÁNKA
  • ZAJÍMAVOSTI
    • ZVÍŘATA
    • CESTOVÁNÍ
    • JÍDLO
    • ZÁBAVA
    • HUDBA
  • HUDEBNÍ KRÁDEŽE
  • JSEM KOKOT
  • NOVINKY
  • MARIHUANA

Vaříte rádi? Podělte se o své recepty nebo nějaké zkuste kliknutím na tlačítko

BESTRECEPTY.CZ
Home
NEJ RECEPTY
BOLOŇSKÉ ŠPAGETY: Nejlepší recept (3 fotky)

BOLOŇSKÉ ŠPAGETY: Nejlepší recept (3 fotky)

9 července, 2020 Zdeněk Hruška 2 komentáře
BOLOŇSKÉ ŠPAGETY: Nejlepší recept
Boloňské špagety jsou oblíbeným pokrmem po celém světě ačkoli v Itálii tento pokrm nikdo nejí se špagetami a dokonce se mu říká ragú.

Boloňské špagety jsou oblíbeným italským pokrmem, ačkoli v Itálii přílohu špagety k této omáčce neznají. Italové vaří boloňskou omáčku s těstovinami tagliatelle. V tomto receptu jsou obsaženy veškeré suroviny, které z vašich boloňských špaget udělají zaručeně nejlepší recept! Ideální doba vaření je okolo 3 hodin a někteří se dostanou na 4 hodiny.

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g pancetta není povinná
  • velká cibule drobné kostičky
  • 120 g mrkve drobné kostičky
  • 70 g celer drobné kostičky
  • 2 stroužky česneku prolisované
  • 350 g mleté hovězí maso můžete i mix s vepřovým
  • 100 ml bílé suché víno
  • 150 g čerstvých rajčat
  • 400 g rajčatové pyré
  • 1 lžička oregano
  • špetka muškátového oříšku
  • 3 ks bobkový list
  • 2 kuličky nové koření
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 100 ml plnotučné mléko
  • třtinový cukr
  • strouhaný parmazán nebo pecorino
  • sůl & pepř
  • hrst čerstvé bazalky dle chuti
  • špagety nebo tagliatelle
pravá boloňská omáčka se špagetami a mletým masem

Postup na boloňské špagety

#1 Do velkého hrnce přidejte olej, máslo, pancettu, cibuli, mrkev a celer. Po zesklovatění přidejte česnek a minutku míchejte. Přidejte mleté maso a vařečkou jej rozdělujte na menší kousky. Podlijte bílým vínem a vařte dokud se víno téměř nevypaří.

#2 Přidejte rajčata, rajčatové pyré, oregáno, muškátový oříšek (nejlépe čerstve nastrouhaný/podrcený), bobkový list a nové koření. Vařte a vždy když se omáčka bude přichytávat ke dnu, tak podlijte vývarem nebo vodou dle potřeby. Tento proces trvá cca 1 – 1.5 hodiny na mírném plameni.

#3 Na posledních 20 minut zalijte plnotučným mlékem na zjemnění omáčky a zbavení její nakyslé chuti. Dle chuti přidejte sůl, pepř a třtinový cukr. Na samotném konci vmíchejte do omáčky bazalku. Při podávání nezapomeňte posypat parmazánem (parmigiano reggiano) nebo ovčím sýrem pecorino.

druhy těstovin
Recept na bramborový salát
NEJLEPŠÍ RECEPTY

Zpracovávám
Hodnocení
3.5 (2 hlasy)
Share
Tweet
Google+
Email
Předchozí článek

Podobné články

3 komentáře

KFC Recept: Proč je kuře z KFC tak dobré?

Žádné komentáře

BRAMBOROVÝ SALÁT: Nejlepší recept! (1 fotografie)

Tags:recepty

2 Comments

  1. jindra

    je to dobre
    Proc mas takovy meno

    29 prosince, 2021
    • Filip Hořejší

      Čistě z recese. 🙂

      29 prosince, 2021

Napište komentář

Zrušit odpověď na komentář

⚡Nepropásněte⚡

  • MASTERCHEF TOP 5: Chili vypadla (29.9.2020)
  • ŠIKMÁ VĚŽ V PISE: 37 fotek, které jsou vtipné!
  • Tenhle týpek napodobuje outfity celebrit pomocí dostupných prostředků! Výsledek je vtipný! (43 fotek)
  • 10 druhů ovoce, které byste měli jíst!
  • NOVÁ VÝMĚNA MANŽELEK: Jedí z misek, bujón pro miminko 25.3.2020
  • VÝMĚNA MANŽELEK: Závislost na telefonu a manžel Ital (02.09.2020)

Přihlašte se k odběru

Poslední komentáře

  • Josef Volf: AGROFERT A BABIŠ: Kompletní seznam produktů, které patří Agrofertu! (15 fotek)
  • Josef Volf: AGROFERT A BABIŠ: Kompletní seznam produktů, které patří Agrofertu! (15 fotek)
  • Josef Volf: AGROFERT A BABIŠ: Kompletní seznam produktů, které patří Agrofertu! (15 fotek)
  • Venca: AGROFERT A BABIŠ: Kompletní seznam produktů, které patří Agrofertu! (15 fotek)
  • Venca: AGROFERT A BABIŠ: Kompletní seznam produktů, které patří Agrofertu! (15 fotek)

JsemKokot.cz

Informační a zábavní magazín, vše na jednom místě!

Rubriky

CESTOVÁNÍ HL. STRÁNKA HUDBA JÍDLO MARIHUANA NEJ RECEPTY Nezařazeno NOVINKY UMĚLCI - ZLODĚJI ZAJÍMAVOSTI ZVÍŘATA ZÁBAVA

Základní informace

  • Přihlásit se
  • Zdroj kanálů (příspěvky)
  • Kanál komentářů
  • Česká lokalizace
Copyright © 2025 JsemKokot.cz
Všechna práva vyhrazena. JK Publikování nebo jakékoliv jiné formy dalšího šíření obsahu z tohoto webu jsou zakázány.

Máte zapnutý Ad Block?

Pro úplné zobrazení stránek doporučujeme AdBlock pro tento web vypnout.

Refresh